Taurenīšu grupa iepazīstās ar spāņu tradīcijām Lieldienu svinēšanā

Trešdien, 14.aprīlī, Taurenīšu grupa iepazinās ar Lieldienu svinēšanas tradīcijām Spānijā - skatījās Anas sagatavoto video, prezentāciju un klausījās dziesmas.

Rīta cēlienā bērni kopā ar Anu gatavoja cienastu - torrijas jeb saldās kanēļmaizītes.



Recepte torrijas pagatavošanai

Sastāvdaļas:

  • 1 baltmaize;
  • 4-5 olas;
  • 1 litrs piena;
  • cukurs un kanēlis pēc garšas;
  • eļļa cepšanai.

Pagatavošana:

  1. Katlā ielej pienu, ieber cukuru un kanēli.
  2. Atsevišķi šķīvī sajauc cukuru un kanēli.
  3. Silda, kamēr cukurs izkūst.
  4. Baltmaizes šķēles kārto uz paplātes un tās aplej ar uzsildīto pienu.
  5. Bļodā sakuļ olas.
  6. Aplietās baltmaizes šķēles iemērc sakultajā olā un cep uzkarsētā pannā, atdzesē.
  7. Šķēles apviļā cukurā un kanēli.


Que aproveche! Labu apetīti!


Informāciju sagatavoja brīvprātīga darba veicēja Ana Caceres Garcia